Din ce in ce mai multe companii recurg la organizarea unui team building pentru echipele lor. Daca va intrebati de ce este atat de important ca organizatiile sa organizeze un team building strategic, in acest articol am incercat sa evidentiem numai cateva dintre cele mai importante avantaje ale organizarii unei „escapade” de succes.
Team building-ul, prin activitățile sale distractive, dinamice, ajută la consolidarea valorilor unei echipe și totodată crește unitatea dintre membrii unei echipe, dar și eficența realizării sarcinilor. Cadrul diferit în care se desfășoară activitățile oferă participanților perspective diferite de abordarea a unor situații și, de asemenea, îi ajută pe aceștia să fie mai relaxați, prilej cu care se pot cunoaște mai bine unul pe celălalt.
In acelasi timp, activităţile de Team Building, reduc şansele de confuzii si neînţelegeri şi reusesc într-un mod sa faca comunicarea mai eficientă intre membrii unei echipe. Un angajat va fi foarte clar cu privire la scopurile si obiectivele sale, şi la ceea ce trebuie sa se aşteapte din partea lor.
Nicio corporatie nu are nimic de castigat din conflictele inutile. O corporatie nu poate permite ca angajatii sai să intre in conflict unul cu celalalt, care cel mai probabil lucreaza impreuna, timp de 7-8 ore, cinci zile pe săptămână.
Este necesar sa intelegem ca noi nu suntem utilaje sau dispozitive de baterie operate, suntem fiinţe umane şi avem nevoie de oameni pentru a vorbi şi de a discuta diverse lucruri.
Unul dintre cele mai puternice obiective setate de la inceput cand vine vorba de un team building, este acela de a obtine rezultate. Printr-o serie de activitati planificate minutios de dinainte, care sunt distractive şi in acelasi timp motivaţionale, echipa ajunge sa construiasca abilităţi cum sunt cele de comunicare eficienta, planificare, rezolvarea problemelor şi a conflictelor .
Cateva dintre cele mai intalnite motive pentru care companiile recurg la un team bulduing de succes sunt:
1.Comunicarea si lucrul eficient in echipa
Fara dar si poate, o mai buna comunicare şi munca in echipa reprezinta principalul motiv pentru care corporatiile care se respecta, aleg varianta unui team building. Orice companie isi doreste un mediu de lucru placut, prietenos,l în care oamenii se simt confortabil şi fericiti să discute şi să colaboreze impreuna.
Unul dintre cele mai importante obiective setate de la inceput atunci cand vine vorba de organizarea unui team building este ca activitatile intreprinse, chiar duc la imbunatatirea comunicarii intre angajati. Un team building de succes va duce ulterior la un mediu de lucru mult mai confortabil si de succes pentru orice companie, indiferent daca este vorba de o multinationala, sau de o companie locala.
2.Colaborarea si sporirea inovatiei si a creativitatii
Angajatii tind să aibă o imaginaţie mai mare atunci când sunt în preajma colegilor cu care se simt confortabil. Deci, cele ma de succes team building nu numai ca aduc angajatii mai aproape, dar, de asemenea, aduc un real succes şi idei creative la locul de muncă. De asemenea, colaborarea de zi cu zi de la locul de muncă este cheia unei afaceri de succes. De exemplu, un antrenor are întotdeauna asistenţi care să il ajute atunci când este necesar.
3. Celebrare, spirit de echipa, distractie si motivatie
După fiecare victorie o echipa sporiva sărbătoreste. In acelasi mod, si in cadrul unei echipe din organizatii, acest lucru motivează angajatii să vrea să câştige mai mult, iar activitaile de teambuilding, comunicare cat si cele extreme care te scot din zona de confort ajuta. Acest exemplu extrem arată că celebrarea, incurajarea şi distractia care vine o data cu fiecare eveniment de coeziune a echipei poate motiva angajaţi pentru a aduce munca lor la un nivel superior.
4. Competitia şi drepturile de merit
Competiţia intre colegi a dovedit ca creşte producţivitatea in randul angajatilor.
Angajaţii sunt activele potrivit carora fiecare organizaţie şi succesul său este direct proporțional cu munca grea pe care fiecare angajat o depune.Efortul depus de un singur membru al echipei trece neobservat, şi de aceea fiecare membru al echipei ar trebui să contribuie în mod egal pentru ca echipa sa performeze, anumite firme de teambuilding fac astfel de analize periodice.
5. Lucrul în echipă şi stimularea performanţei echipei
Activităţile de coeziune a echipei imbunatatesc de asemenea proiectele de la locul de muncă care implică munca în echipă. După terminarea activitatilor din team building,, angajaţii ajung sa înţeleaga mai bine, si sa isi constientizeze punctele forte, punctele slabe, şi interesele fiecarui coleg. Această înţelegere îi ajută să colaboreze chiar mai bine impreuna in progresul vital al companiei din care fac parte. Productivitatea creşte atunci când angajatii lucreaza in echipa. Ei tind să împartă munca între ei şi, prin urmare, obiectivele sunt realizate într-un ritm mult mai rapid.
6. Networking-ul, socializarea, şi o mai buna cunoaştere reciproca
Socializarea şi legarea prieteniilor intre colegi, este una dintre cele mai bune metode pentru a spori productivitatea la birou. Nu numai ca aceasta creşte moralul la birou, dar permite de asemenea, rezolvarea problemelor de zi cu zi la locul de muncă.
In concluzie, stim ca un teambuilding si-a atins obiectivele, atunci cand angajatii se simt mai pozitiv şi încrezători la locul de muncă. Stresul dispare şi asta se reflectă in munca lor. De asemenea, sunt reduce şansele de greşeli şi angajatii se opresc din blamarea colegilor lor. Pozitivitatea este resimtita pretutindeni, ceea ce permite echipei să se exprime in mod liber.
Daca si tu iti doresti un program personalizat alaturi de echipa ta, nu ezita sa ne trimiti un scurt mesaj pe adresa office@workteamfun.ro pentru ca abia asteptam sa cunoastem si povestea ta. 🙂
Daca ti-a placut acest articol te rog sa-i dai Share si Like atat pe facebook cat si linkedin sa ajunga la cat mai multe persoane sa putem schimba mediul de lucru si mentalitati. Multumim! 🙂
Work as a Team and have Fun! 🙂