De când cu globalizarea și implicit, apariția pe piața româneasca a corporațiilor, parcă au devenit din ce în ce mai la modă activitățile de team building. Unele firme își organizează singure team building-ul, altele apelează la firme care sunt specializate în organizarea de astfel de programe și activități indoor și outdoor, cum ar fi și echipa noastră, cei la de la WorkTeamFun. Noi credem că o astfel de activitate socială, precum team building-ul, e foarte importantă și benefică din mai multe aspecte, indiferent dacă vorbim despre o corporație sau o companie mai mica.
În primul rând, team building-urile sunt activități sociale. Sunt programe create cu scopul de a forma echipe și de a crește calitatea relaționării între angajați. Jocurile și programele îi învață pe participanți cum să își asume anumite roluri, cum să ia decizii în echipă și cum să își asume responsabilitatea pentru deciziile luate. Toate aceste aptitudini sunt absolut necesare în cadrul oricărei echipe de muncă. Defapt scopul întregului program este acela de a crește performanța echipelor.
Team building-urile ajută la adoptarea unei atitudini pozitive la locul de muncă, din care să rezulte posibilitatea gestionării oricăror tipuri de conflicte și de asemenea ajută și la creșterea încrederii și a empatiei participanților. În timpul și în urma activităților la care ia parte, fiecare participant începe să se simtă atașat de grup și de organizație, apare sentimentul apartenenței, lucru foarte benefic pentru creșterea calității muncii. Un angajat implicat emoțional va da mereu mai mult decat i se cere. Va merge cu drag la serviciu și eficiența muncii depuse de el va crește pe termen mediu și lung.
Deoarece activitățile se desfășoară doar și doar în echipă, angajații încep să se cunoască mai bine între ei, apar noi prietenii și efortul depus de fiecare în scopul atingerii obiectivelor, începe să fie resimțit la un nivel mai scăzut. Practic, apare sentimentul încrederii, fiecare știe că se poate baza pe o întreagă echipă și nu este lasat singur în fața dificultăților sau a situațiilor ce necesită luarea de decizii sub presiunea timpului. Crește astfel coeziunea echipei.
Nu doar team building-urile ci activitățile indoor și outdoor în general, au puterea de a-i scoate pe angajați din rutina zilnică și de a-i motiva să continue efortul depus la proiectele în desfășurare, îi ajută să treacă peste sentimentul plafonării cu care suntem cu toții foarte familiari. Doar atunci când faci ceva cu drag și plin de motivație, poți să îți desfașori activitatea la adevăratul tău potențial. Și cui nu ii place să se distreze puțin cu colegii, să uite pentru câteva zile de proiecte și sa ia parte la activități amuzante ce au puterea sa pună în valoarea creativitatea și aptitudinile fiecarăruia dintre participanți?
Sfatul nostru pentru șefii sau coordonatorii de echipe este să își ducă angajații în teambuilding macar o data pe an. Va fi o investiție în oameni, o investiție ce va aduce cu ea numeroase beneficii pe termen mediu și lung!
Daca si tu iti doresti un program personalizat alaturi de echipa ta, nu ezita sa ne trimiti un scurt mesaj pe adresa office@workteamfun.ro pentru ca abia asteptam sa cunoastem si povestea ta. 🙂